Çim Çit Modelleri

ÇİM ÇİT SAKSI KAPLAMA

JÜT BEZİ (GÖLGELİK)

Çim Çit Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

Çim çit içeriden görünmüyor. İçeriği suni çim olsa da dışarıdan gerçek çim gibi görünmesini istiyoruz. Aynı zamanda, durdukları yerde yeşil bir ortam yaratan çim çitler, iyi bir ustalıkla kurulduğunda ve şekillendirildiğinde çarpıcı görünüyor.

Çim çit suni plastikten yapılmıştır. Bu nedenle paslanma ve oksitlenme yapmazlar. Paslanmadıkları veya oksitlenmedikleri için uzun ömürlüdürler. Ayrıca yangın ve aşınma gibi koşullara karşı oldukça dayanıklı oldukları bilinmektedir. Özel PVC malzemeden üretildiği için güneş ışınlarına karşı yeterince dayanıklıdır.

Çim Çit Ne İşe Yarar?

Çim çitler, panel çitler gibi belirli organizmaların veya floranın özel alanlara girmesini önlemek için tercih edilir. Ancak çim çitte bir diğer durum ise dekoratif bir ürün olmasıdır. Çim çit içeriden dışarıyı göstermez. Dışarıdan içeriyi göstermediği için çim çitin sınırları içerisinde kalan alana huzur ve huzur getirdiği de bilinmektedir.

Çime benzedikleri için huzurlu bir ortam yaratırlar. Bazen sahibinin rızası ile gerekli şekiller yapılabilir ve çim çitlere farklı görünümler verilebilir. Genellikle tercih edilen çim çitler, üst kısmı yani bittiği kısım ile düz olanlardır.

Çim Çit Güvenli mi?

Çim çitler boyut ve konum bakımından farklılık gösterir. Örneğin bir çim çiti jiletli tel ile kaplarsanız bulunduğunuz ortam çok daha güvenli olacaktır. Ayrıca çitin uzunluğu güvenlik açısından önemlidir. Kısa çitler, insanlar veya hırsızlar tarafından kolayca aşılabilir, bu nedenle sadece dekorasyon olarak kullanılırlar. Ancak çitin güvenilirliği farklı şekillerde artırılabilir.

Örneğin, önce bir panel çit takmak, ardından panel çitin üstüne dikenli tel ekleyerek erişilemeyen bir ortam oluşturmak mümkündür. Dışarıdan kimsenin içeriyi görmesini istemiyorsanız panel çitin üzerini çim ile kaplayarak çok güvenilir bir yere sahip olabilirsiniz.

Çim Çit Nerelerde Kullanılır?

Çim Çitleri plastik bir yapıya sahip olduğu için herhangi bir alan veya mekanda kullanım kısıtlamasına tabi değildir. Ancak kurak, seyrek yeşil alanlarda tercih edilmeleri pek olası değildir. Genel olarak aşağıdaki alanlarda;

  • Villaların çevresinde
  • Sitelerin çevresinde
  • Apartman girişlerinde 
  • Okul çevresi
  • Arazi
  • Bağ çevresi
  • Spor alanı çevresi
  • Fidanlık
  • Çöp dekorasyonu
  • Yüzme havuzu çevresi
  • Kafe ve restoranlarda
  • Toplu kullanım

 

Alanların balkon bölümlerinde tercih edilen desendir. Ağaçların bol olduğu doğal bir ortamda evleri olanlar standartları ihlal etmemeyi tercih edebilirler. Ayrıca mahremiyetin gerekli olduğu alanlarda da tercih edilebilir. Bazen devasa görünen çim çitin insan yapımı olması çok kafa karıştırıcı olabiliyor. Kaliteli ürünler ve el işçiliği nedeniyle dışarıdan gelen insanlar onları sıradan çimlerden ayırt edemeyebilir.

Çim Çitin Özellikleri Nelerdir?

Çim çitlerin en belirgin özelliği kolay temizlenebilir, uygun maliyetli ve mahremiyete uygun olmasıdır. Çim çitler, sadece koruma ürünlerinden daha fazlasıdır. Dekoratif bir bakış açısından özelliklere göre ayarlanabilirler. Örneğin belediyeler park ve bahçeleri renklendirmek için farklı çim desenleri kullanır.

Çim çitler, genellikle yeşil tercih edilen ancak kırmızı, sarı, mavi ve kahverengi gibi tercih edilen renkler de bulunan çeşitli renklerde üretilmektedir. Ayrıca plastik bir yapıya sahip olduğu için bakım maliyeti yoktur. Bakım gerektirmemesi oldukça arzu edilen bir özelliktir.

 

  • Ekonomik
  • En az 10 yıl kullanım ömrü
  • Temizlemesi çok kolay
  • Toz tutmaz
  • Peyzaj gibi alanlarda kullanılabilir
  • Korozyona uğramaz.
  • 4 Mevsime karşı dayanaklıdır
  • Güvenlik sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Farklı renklerde üretilmektedir.

Çim Çitin Avantajları Nelerdir?

Güneş ışınlarından etkilenmeyen ve solmayan çim çit. Ayrıca hava koşullarına oldukça dayanıklıdırlar. Yapı biraz kalın kurulduğunda, büyük bir felaket durumu dışında çim çit zarar görmeyecektir. Çim çitler, panel çitlerle aynı maliyet tasarrufu ile tasarlanmaktadır.

Zamanla eskimeyeceği için 4 mevsim kullanım için tasarlanmıştır. Gözenekleri çok küçük olduğu için samimiyet adına tereddütsüz tercih edilebilirler. Çim çitlerin arkasını görmek için çok yaklaşmalı ve yakından bakmalısınız. Duruma bağlı olarak çim çit, arkası tam olarak görünmeyecek şekilde sıkılabilir ve monte edilebilir.

En derin fayda, estetikle gelen güvenlik avantajıdır. Bu iki avantajı bir araya getiren çim çit, ustalarımız tarafından kurulduğunda uzun süre dayanacak dekoratif bir ürün olacaktır.

Çim Çit Nasıl Kurulur?

Çim Çit, sistem içeriğinde tel içerdiğinden tel çit sistemine ihtiyaç duymadan tek başına dikilebilir. Çitin kurulacağı alana göre montaj işlemlerinin yürütülmesinde değişiklik yapılabilir.

  • Yere yapılan çim çitler için öncelikle alt yapı inşaatı yapılır ve alttaki zemin merdivenlerle tekrar seviyeye getirilir. Çim çit engebeli zemine kurulduğunda, çitin tepesindeki denge de bozulacak ve estetik çekiciliğini yitirecektir.
  • Önce belirli aralıklarla toprağa çim çit telleri ekilir. Dikimden önce belirli aralıklarla toprağa delik kazılması tavsiye edilir. Dikiş işleminden sonra dişlerin zamanla çürümemesi için altlarına hafif beton dökülür.
  • Betonun bir süre kurumasına izin verilir. Ancak beton dökümü her zaman yapılmaz. Zeminin yapısına ve durumuna bağlı olarak bazen güçlendirme için betonlama gerekebilir
  • Kurutma tamamlandıktan sonra çimler çitteki boşluklara bağlanır ve çit teli ile sabitlenir. Makaleler bu ekler kapsamındadır. Bu durum sonucunda doğa terk edilmez, hiçbir yapay varlığın hissedilmemesini veya görülmemesini sağlar.
  • Ancak beton zemin üzerinde çalışılırken çit direklerinin alt kısmına kaynaklı plakalı dübeller kullanılarak zemine sabitlenir. Daha sonra çit gerilir ve bağlanır. Çim çitin montaj açısından panel çitten çok farklı olduğunu söylemek haksızlık olur. Bunlar aynı işlemlerdir. Gerdirme sağlam yapılmalı ve gerdirme ile montaj tamamlanmalıdır. Rüzgar ve güneybatı yönü gibi doğal hareketler zamanla olacağından çim çitlerin sallanması garanti edilmez. Bu, dışarıdan kötü görünecek.

Çim Çit Fiyatı Nedir?

  • Çim çit, panel çitten biraz daha ucuzdur. Panel çitler metal içerdiğinden üretim maliyetleri çim çitlere göre biraz daha fazladır. 10 metrelik çim çitin fiyatı 800,00 TL ile 1.200,00 TL arasında değişmektedir. Çim çit montajı ustalık isteyen bir iş olduğu için işçilik masraflarını da eklemeyi unutmayın. Yani her 10 yılda bir yapacağınız masraflardan bahsediyoruz. Bu maliyetler sürdürülebilir olmadığından ve uygun maliyetli olduğundan, mülkünüzün güvenliği ve dekorasyonu için bu masrafları üstleneceğinizi tahmin ediyoruz.

Çim Çit Hangi Zeminlerde Kullanılır?

Çim çitin kurulacağı araziye göre farklı çalışma yöntemleri gerekebilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi toprak ve beton temel üzerine yapılan çim çitler için montaj ve işçilik maliyetleri arasında fark vardır.

  • Teraslarda
  • Duvarlarda
  • Balkonlarda
  • Hasır yüzey kısımlarında
  • Halı kaplı yerlerde
  • Dekoratif beton yüzeylerde

 

Birçok farklı amaç için kullanılır. Çim çitler görünmez bir duvar oluşturmak için kullanılabilir veya evin terasını veya balkonunu dışarıdan daha güzel hale getirmek için tercih edilebilir. Bazı durumlarda, tek tek dairelerin yarısına kadar çim ile kaplanabilir. Müşterinin hayal gücüne ve isteklerine göre farklı yollar denenerek yeni tasarımlar oluşturulabilir.

Çim Çit Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakım gerektirmeyen çim çit. Ayrıca panel çitlerde çoğu zaman toz almaya gerek kalmayabilir. Bunun yerine, düzenli olarak bir bahçe hortumu ile durulayarak çim çitlerini canlı tutun. İnsanların çim çitleri tercih etmelerinin en önemli nedeni bakım maliyetlerinin olmamasıdır.

Gerçek çiçek dekoratörlerinin çiçekleri düzenli olarak sulamaları ve diğer rutin bakımlarını da düzenli olarak yapmaları gerekecektir. Uzun vadede, bu size çok zaman ve maliyete mal olacak. Ancak suni çim çit sayesinde hem bakım masraflarından ve zaman kaybından kurtulmuş olursunuz hem de ortalama 10 yıl ömrü olan dekoratif bir parça elde etmiş olursunuz.

Çim Çitler Gizlilik Sağlar mı?

Çim çitin bir diğer adı da mahremiyet çitidir. Özellikle villa ve bahçeli evlerde yaşayan kişiler çim çitleri tercih etmektedir. Çim çit sayesinde dışarıdan içerisi görünmez ve bu sayede kişiler istedikleri mahremiyeti elde ederler. Örneğin, evinizin bahçesinde bir yüzme havuzu olduğunu ve yoldan geçenlerin evinizin içini görebildiğini hayal edin. Evde ve kendi alanınızda vakit geçirirken, size bakan yabancılardan veya komşulardan hoşlanmayacaksınız. Bu amaçla suni çim çit üretilir.!

Piyasada Çim çit panel satın alabileceğiniz birçok firma bulunmaktadır. Fakat burada önemli olan nokta, çalışacağınız firmanın güvenilirliğidir.

İşini iyi yapan profesyonellerle çalışmak istiyorsunuz. En doğal hakkınızdır. Burada yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek. Çünkü yaklaşık 30 yıldır çit sektöründeyiz ve çim çitlerimizi tüm dünyaya pazarlıyoruz. Arena Çit, Türkiye merkezli bir çim çit üreticisidir. Çim çitlerimizi sadece üretmekle kalmıyor, uzman ve teknisyen ekibimizle sizin için montajını da yapıyoruz. Bildiğiniz gibi suni çimden üretilir ve üretimde kullanılan tüm malzemeler geri dönüşümlüdür. Çim çit neden suni çimden üretilir diye sorarsanız şöyle cevap verebiliriz. Suni çim nedeniyle;

  • Doğal çime göre çok dayanıklıdır.
  • Hava koşullarından etkilenmezler
  • Yaz ve kış renkleri solmaz.
  • Ürüne doğal ve estetik bir görünüm kazandırır.
  • Çünkü UV ışınlarına dayanıklı malzemeden üretilmiştir

Çim Çit Modelleri Nelerdir?

Çim çitler zemine inşa edilebilir veya bir çim gibi doğrudan zemine yerleştirilebilir. Doğrudan çim olarak yerleştirilen çimlerin etrafına çim çitler kurularak yeşil oyun alanları oluşturulabilir. Çim çit ile sizin hayal gücünüze ve ustaların hayal gücüne göre çeşitli dekoratif görseller oluşturulabilir.

Çift katlı bir çim çit kurabilirsiniz. Veya daha kalın bir çim seçebilirsiniz. Bu seçimler genellikle mahremiyeti önemseyen kişiler tarafından yapılır. İki katlı bir zemin ya da kalın bir çim döşediğinizde, iyi görünseniz bile artık mülkünüzün ya da bahçenizin içini görmeyecek, kendiniz ya da aileniz için sade bir ortam oluşturacaksınız.

Çim çitin renginde değişiklik yapılabileceğini yukarıda belirtmiştik. Çimlerin arasına uçuk sarı yapraklar yayılarak ortama bahar havası verilebilir. Veya çit, altın varaktan oluşturulabilir. Hayal gücünüze göre fark yaratabilirsiniz. Ancak günümüzde en sık kullanılan çit otu, standart desene göre görünen normal yeşil çimdir. 8 çeşit Çim Çit modeli:

1. Yapay Çim Çit

Yaygın olarak kullanılan yapay çim çit, yeni nesil ürünlerden biridir. Çim çit, halı yapımında yaygın olarak kullanılan çimden farklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden yeni nesil çit olarak kabul edilir. Çimden farklı olarak sadece belirli yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Çim çit, kullanımı çok rahat ve kurulumu kolaydır. Montajı kolay olmasının yanı sıra sökülüp başka bir alana taşınması da oldukça uygundur.

Çim Çit, paslanmaz, oksitlenmeyen veya galvanizli panel çit sisteminin özel PVC sentetik çim ile kaplanması veya birleştirilmesiyle oluşturulur. Sonuç olarak, yapı çok dayanıklı ve sağlam hale gelir. Çim çit panelleri yangına, solmaya veya diğer aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır. Bir diğer önemli özelliği ise kolayca temizlenebilir olmalarıdır. Ancak temizlik için kimyasalların kullanılmasını önermiyoruz. Çünkü bir petrol ürünü olan suni çim çitler çeşitli kimyasallara maruz kalmaktan zarar görebilir.

Çim çit panellerinin montaj yöntemleri ve kullanılan aksesuarlar, kullanıldığı yere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin duvar uygulamalarında metal dikmeler gerekli olmayabilir ama farklı alanlarda dikme kullanmanız ve metali sabitlemeniz gerekebilir. Ancak unutulmaması gereken en önemli şey, kullanılan tüm malzemelerin en yüksek kalitede olmasıdır. Örneğin fırında kurutma, çim çit panellerini çok daha dayanıklı hale getirir.

Özellikle değişen peyzaj ve dekorasyon trendleri ile birlikte çim çit kullanımı oldukça üst seviyelere ulaşmıştır. Şu anda özellikle özel yapılar; okulların, binaların ve sitelerin çevresinde, spor sahalarının çevresinde; Çim çitler, çit kullanımını gerektiren akla gelebilecek hemen her alanda bulunabilir. Peki sıklıkla karşılaştığımız çim çit nedir? Nerede kullan? Uzun yıllardır faaliyet gösteren firmamız Ankara Panel Çit sizlere bu noktayı detaylı bir şekilde anlatacak ve aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır. İşte çim çit ve onunla ilgili tüm detaylar. Yaygın olarak kullanılan

Çim çit yeni nesil ürünlerden biridir. Çim çitler genellikle çimler için kullanılan çimden farklıdır. Bu yüzden yeni nesil çit olarak kabul edilir. çim çit; Çimden farklı olarak sadece belirli yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çim çit ürünlerini kullanmak uygun olmakla birlikte montajı da oldukça kolaydır. Montajı kolay olmasının yanı sıra sökülüp başka bir alana taşınması da oldukça uygundur. Fiyat açısından çim çit, çime göre daha ekonomiktir.

2. Çim Çit Duvar Kaplama

Çim çit duvar kaplama, suni çimin duvara yapıştırılmış versiyonudur. Yerde kullanılan suni çim çit otu olarak kullanılmamalıdır. Daha ince çim çit üretiminde kullanılan suni çim. Yığın boyutu düşüktür ve yerde kullanılması imkansızdır. Eski çitlerinizi çim çit ile kapatabilirsiniz. Alternatif olarak, duvarı süslemek için duvarı çim çitle kaplayabilir ve üzerine bir çerçeve veya resim asabilirsiniz.

Bahçe duvarı için çim çit kullanılacak ise istenirse eski çitlere takabilirsiniz. Ya da çitiniz yoksa sıfırdan çim çit uygulaması yaptırabilirsiniz. Çim çitleri her durum için doğru kurulum ekipmanı ile kullanabilirsiniz.

Çim çit duvar kaplama fiyatları, suni çimin boyutuna, göz aralığına, rengine ve türüne göre değişmektedir. Her şirketin kendi fiyatlandırma politikası vardır. Kaliteli, dayanıklı yapay duvar çitlerini uygun fiyata satın almak önemlidir. Sağlam Çit olarak sizlere kaliteli ve dayanıklı, zamanla solmayan bir duvar çiti getiriyoruz. Eskrim için suni çim fiyatını öğrenmek için tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek.

3. Çim Çitli Çöp Konteyneri

Çim çitli çöp konteyneri uygulaması. Anti-UV PVC’den üretilmiştir, 1,5 mm kalınlığında çift telli çim püskülü, PVC, yoğunluğu 1,5 gcm³, kopma uzaması %5\’den %8\’e kadar, darbeye dayanıklı, hafif, yanmaz, uzun ömürlüdür. Ekonomik ve çevreci bir malzeme olarak çim çit sistemleri ile üretilen çöp konteyneri, aynı zamanda karbon ayak izi olarak bilinen atmosferdeki karbon ayak izi olarak değerlendirildiğinde çevre dostu bir üründür.

Çim çitli çöp konteyneri, çöp kutusunu gizleyerek güzel bir doğa manzarası sunar. Yoğun nüfuslu yerlerde ve çok sayıda çöp konteyneri ile çöpün mevcut konteynerlerden taşınmasını gizleyerek daha estetik bir kentsel peyzaj yaratın.

Bu uygulamada ürün çevreci, yanmaz, yıkanabilir, dökülme yapmaz, paslanma yapmaz, solma yapmaz, kaliteli ve dayanıklı ürün grubuna ait olup, uygun bir ekipman ile takılır. ve destekleyici unsurlardır. Bu uygulama, kullanıcılara istedikleri zaman kaldırma yeteneği verir.

4. Çim Çit Pano Kaplama

Çim çit pano kaplama başlıca kullanım alanlarından biridir, çevre düzenlemesi, çit otu göz alıcı olduğu için güvenle kullanılabilir. Şehirlerin park ve bahçelerde yaptırdığı ve şık görünümü ile dikkat çeken çim çitler, doğal çime göre daha uzun süre dayanır ve daha geç yıpranır. Dekoratif çim çit ruloları, özel formüle edilmiş yanmaz PVC, UV dayanımlı faktör ve özel bir makinede sıkıştırılıp örülen iki adet paslanmaz çelik elektrostatik kaplı çelik telden yapılmıştır.

Dekoratif çim çit ruloları istenilen ebatta özel olarak imal edilmektedir. Standart boyutlar: 100 cm x 10 m – 120 cm x 10 m – 150 cm x 10 m – 170 cm x 10 m – 200 cm x 10 mt dir.

Çevre dostu malzemelerden yapılmış, yanmaz, yıkanabilir, dökülme yapmayan, aşındırıcı olmayan, solmayan, kaliteli ve dayanıklı ürünlerden oluşan bu uygulamada, grup ürüne ait olup, ekipmana takılır ve destekleyicidir. elementler. Bu uygulama, kullanıcılara istedikleri zaman kaldırma yeteneği verir.

5. Çim Çit Saksı Kaplama

Mimari harikalar vaat edebileceğiniz estetik çim çit dikim makinesi ile ev bahçenizde ve ofisinizde doğayı yakalamak için kullanılabilir. Çiçek severlerin ilk tercihi olan çim çit saksı kaplama, bir çeşit saksı olarak kullanarak size doğadan bir dokunuş katacak.

Dekoratif ürünlerimizden olan saksı ve çitler ile park ve bahçelerde, evlerde, işyerlerinde, kafelerde estetik görünümler getirebilirsiniz. Garnet çit iklim koşullarına uyum sağlayarak kalite ve estetik vaat ediyor.

Bu uygulamada ürün grubuna dahil olan çevre dostu, yanmaz, yıkanabilir, dökülmez, paslanma yapmaz, solma yapmaz, kaliteli ve dayanıklıdır, uygun bir ekipman ve destekleyici ile ilişkilendirilir. elementler. Bu uygulama, kullanıcılara istedikleri zaman kaldırma yeteneği verir.

Kendi bahçesini, evini ve ofisini ya da daha geniş alanları dekore etmek isteyen kişiler çim saksı kullanır. Saksılar büyük-küçük ve orta büyüklükte olabilir. Hazır olarak bulabilir veya talep üzerine sipariş verebilirsiniz. Klasik saksılar genellikle peyzaj tasarımında kullanılır. Klasik çim saksılar modele göre daha uygun fiyata satılmaktadır. Tabii ki, boyut fiyatı belirlemede önemli bir faktördür. Aldığınız saksı uzun süre solmadan dayandığı için daha dayanıklı olacaktır. Üstelik yangına dayanıklılığı ve estetik görünümü ile size paranızın karşılığını verecek ve size görsel bir deneyim yaşatacaktır. Çim saksıları artık yolun her iki tarafını da süslüyor. Doğru yerlerden alışveriş yapmanın sizi bu açıdan mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.

7. Jüt Bezi- Gölgelik

Rüzgar hızının yüksek olduğu ve kısmi güneş ışığının olduğu yerlerde kullanılmak üzere tasarlanmış dış mekan teknik bezdir.

Serada ürün güneşten etkilenmeyecek şekilde sera üzerine yerleştirilir. Binanın ön cephesi kırmataşın etrafa saçılmasını önleme, güneşi yakalama ve iç mekanın dışarıdan içeriye bakmasını engelleme etkisine sahiptir. Turistik bölgelerde güneşlenme seviyesinde güneşi engellediği için güneşlenirken insan cildi için koruyucu bir gölge olarak kullanılır. Bu, şemsiyelerin kuvvetli rüzgarlarda açılmasını engelleyen yaz şemsiyelerinde favori bir bezdir.

Çit alanının çevre çitlerine uygulanır ve ayrıca dışarıdan içerinin görülmesini engeller. Genel olarak çit müşterileri bu nedenle Jüt Bezi – gölgelik tercih etmektedir.

Jüt bezi Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Piyasada jüt (gölge tül) gibi farklı marka ve özelliklerde birçok jüt kumaş çeşidi bulunmaktadır. Nayiffen Metal Çit Sanayi olarak firmamızın kullandığı branda 280 gr/m2 ağırlığa sahiptir, güneş ışığı ve rüzgar geçişine izin vermez ve tozdan etkilenmez. UV ışınlarına dayanıklıdır, güneş ışınlarına dayanıklıdır. Kolay yırtılmaz. Jüt kumaşı truss için daha güçlü ve daha güçlü hale getirmek için, jüt levhaların etrafına 4 cm’lik bir takviyeli sütun dikildi ve kuş gözü (kapsül) çivilendi. Bu kuş bakışları ile mevcut sisteme bağlanır. Bunlar olmadan yapılan talepler kalıcı değildir ve amacına hizmet etmez. Bu nedenle müşterilerin bu tür uygulamaları yapmadan önce iki kez düşünmeleri gerekmektedir.